sobota, 24 maja 2014

Dorsz pieczony z curry !

Nie wiem czy już Wam wspominałam, że uwielbiam ryby. I to wszelkiego rodzaju. Dzisiejszy przepis to całkowity przypadek, ale za to jaki smaczny.


Składniki:
- płat filetu z dorsza
- oliwa z oliwek
- 1 cytryna 
- 4 łyżeczki curry
- pieprz, odrobina soli
- koperek

Przygotowanie:
1. Rybę delikatnie płuczemy w wodzie, wycieramy.
2. Wkładamy rybę do naczynia  żaroodpornego. Dno delikatnie skraplany oliwą.
3. Rybę przesypujemy solą, pieprzem i curry.
4. Po brzegach układamy przekrojoną cytrynę.
5. Pieczemy w piekarniku około 30 min w 180 stopniach. Następnie posypujemy koperkiem i delikatnie skraplany sokiem z cytryny.

Możemy podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem ;)



Smacznego !!
Mam nadzieje, że lubicie takie pieczone ryby.

1 komentarz:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń